De Week van Apeldoorn schoon.

maandag 1 april 2019

Vanmiddag is de Week van Apeldoorn school officieel gestart bij ons op school. Wethouder Wim Willems kwam de middag openen. Tijdens de opening kwamen O.P. Geruimd en mevrouw Romy Rommel het podium op. Romy Rommel maakte overal rommel en meneer O.P. Geruimd heeft haar geleerd waarom het belangrijk is om afval in de prullenbak te gooien. Daarna was het tijd om zelf de wijk in te gaan. In kleine groepjes hebben de leerlingen een heleboel afval verzameld.

In klassen is van tevoren aandacht besteed aan afval. Hoe lang blijft een plastic bekertje liggen in de natuur? Hoe lang duurt het voordat kauwgom weg is? De kinderen verbaasden zich erover hoe lang het duurt voordat alles is vergaan.

Omroep Gelderland en TV Apeldoorn hebben ook opnames gemaakt. Dinsdag 2 april worden de items uitgezonden tijdens het journaal.