Koningsspelen 2021

donderdag 29 april 2021

Op vrijdag 23 april hebben wij de Koningsspelen gevierd, tegelijkertijd met Muffendag. Dan vieren we de verjaardagen van de meesters en de juffen. Er zijn veel verschillende activiteiten gedaan. Elke groep had een eigen programma.

De kleutergroepen hebben ontdekt hoe leuk het kan zijn om wetenschappelijk onderzoek (Ik zag twee beren experimenteren)  te doen. De leerlingen hebben leuke proefjes gedaan zoals: Kunnen rozijnen springen (koolzuurgas Spa blauw), kunnen papieren poppetjes dansen en springen (statische elektriciteit gecreëerd door wrijving met een ballon tegen een trui) en kan je geluid zien (door tegen een trommel te slaan krijg je onzichtbare geluidsgolven, met een beetje bakpoeder, suiker, rijst en kikkererwten kan je dat zien). Is dit magie of is het te verklaren, hoe kan dit, waarom, wat en hoe? Daarna hebben ze buiten Vos kom uit je hol en Tom en Jerry tikkertje gedaan. Gillen, giechelen en brullen van plezier. Heerlijk om weer samen te sporten!

De groepen 3 en 4 zijn ook bezig geweest met de Digibord games. Allemaal leuke sport- en spelactiviteiten in teken van samen actief zijn. Zoals het ritme spel, Bootcamp, dansen en nog veel meer. Daarnaast hebben ze buiten het spel Rovers Kwartet gespeeld. Veel kinderen waren mooi gekleed naar school gekomen en ze hebben fanatiek meegedaan met alle activiteiten! Het was een actieve, dolle en een gezellige ochtend. Party!

De groepen 5 en 6 zijn heerlijk bezig geweest met de Digibord games. Allemaal leuke sport- en spelactiviteiten in teken van samen actief zijn. Daarnaast hebben ze buiten het spel Rovers Kwartet gespeeld. Het was een gezellige ochtend en wat kan deze groep goed samenwerken

De groepen 7 en 8 zijn gestart met de buitenactiviteit Rovers Kwartet, wat een enthousiasme, energie en beleving! Dat was genieten. Daarna hebben ze een moeilijke puzzel missie opgelost “Geheime agent”. Wie zijn de geheime agenten en waar gaan ze naar toe?

Nogmaals bedankt voor alle cadeautjes en mooie tekeningen. Wat zijn de juffen en meesters ontzettend verwend. Sportieve groet namens het team van IKC De Bundel.

Delen via