Project “Apentrots” groep 5/6

zondag 4 november 2018

Groep 5/6 heeft in de maand oktober meegedaan het project ‘Apentrots’. Dit project stond in het teken van gezond eten & bewegen. Het ging niet alleen over mensen, maar ook over apen!
In de eerste week kregen de leerlingen een gastles van Astrid (CJG) en Carla (Apenheul gids) deze les ging over voeding. Zo leerden de kinderen onder andere onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde tussendoortjes, maakten ze een ‘suikerklontjes quiz’ en leerden dat apen eigenlijk geen bananen eten, omdat daar voor apen te veel suiker in zit! Die week daarna was het tijd voor een speciale gymles. De klas heeft filmpjes gekeken van apen in beweging, hoe slingeren zij van boom naar boom en hoe lopen ze nu eigenlijk? Dat hebben de kinderen ook geprobeerd, toch nog best wel moeilijk in een mensen lichaam. Als afsluiter hebben wij een bezoek gebracht aan de Apenheul, na eerst heerlijk gespeeld te hebben op de speelweide, kregen wij daarna een rondleiding van twee gidsen die ons alles vertelde over de bewoners van dit mooie park. Tijdens de lunch was het tijd voor de gorilla presentatie en wij wisten natuurlijk al wat deze apen alleemaal wel en niet aten! Na deze zonnige dag gingen de groepen weer naar school terug om daar samen de dag af te sluiten.