Nieuws uit groep 1/2

woensdag 15 januari 2020

In groep 1/2 zijn we inmiddels voorzichtig begonnen met het thema “winter” en hopen we dat de winter zich buiten ook nog even echt laat zien!
In groep 2 gaan we ons nu nog serieuzer richten op de overgang naar groep 3. Ari de Letterkanari laat ons kennis maken letters. Hij heeft ons al de i, n, k, m, p aangeboden en daar oefenen we goed mee. De s hangt ook inmiddels aan de muur. Ari heeft mij ingefluisterd dat de volgende letter de e zal zijn.
Daarnaast zijn we aan het hakken en plakken van letters om woorden te maken, springen we door de klas om te tellen uit hoeveel stukjes een woord bestaat, kunnen we onze naam schrijven en rijmen we met allemaal gekke woorden! Maar gelukkig is er nog genoeg tijd om lekker te spelen, tekenen, knutselen, bouwen, zingen, gymmen en te kletsen.
De kinderen in groep 1 doen vooral goed mee met het rijmen, zijn bezig met de dagen van de week, en de begrippen, vandaag, morgen, overmorgen, gisteren en eergisteren. Het is lastig om bv een verhaaltje terug te vertellen dus daar oefenen we ook mee. Er is dus genoeg te doen en te ontdekken en daarom hebben ook zij nog alle ruimte om te spelen etc.

Delen via