Bezoek aan de bibliotheek

zondag 4 november 2018

Op maandag 28 oktober hebben de groepen 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan de bibliotheek in De Maten.

We werden hartelijk ontvangen door Elma.

Groep 1/2 kreeg uitleg over het reilen en zeilen in een bibliotheek, wat kun je er allemaal doen behalve een boek lenen. Alle leerlingen zijn binnenkort voorzien van een bibliotheekpasje en kunnen dan ook op de maandagen in de boekenbus (die dan bij de school staat) een boekje lenen.

Groep 3/4 weet nu waar ze de boeken kunnen vinden op hun Avi niveau en hoe om te gaan met een boek. Je leent het dus moet je er goed voor zorgen. Waar kijk je naar als je naar een leuk leesboek zoekt? Ze hebben een opdracht gedaan in groepjes van vier. Ze mochten worden maken met letters uit de lettersoep.

Op donderdag 31 oktober waren de groep 5 t/m 8 aan de beurt.

Groep 5/6 kregen een werkopdracht om uit te vinden hoe je erachter kan komen of je een boek leuk vindt. Hoe vindt je een boek snel, ze weten nu dat de boeken op alfabetische volgorde van de achternaam van de schrijver staan. Ook vonden zij de computers voor zoekopdrachten en de hangmatten uitermate interessant! Aan het einde van het bezoek mochten de leerlingen met hun eigen bibliotheekpasje boeken lenen en meenemen.

Groep 7/8 kreeg eerst een korte uitleg. Wat betekenen alle symbolen op de rug van een bibliotheekboek? Hoe kun je snel een boek vinden? Hoe werkt de catalogus op de computer? Daarna zijn de leerlingen in tweetallen een aantal opdrachten gaan maken. Met een opdrachtenboekje zijn ze de hele bibliotheek doorgegaan.

We hebben een leerzame ochtend gehad en de kinderen hebben het erg leuk gevonden.