Tuinles Paleis het Loo Groep 5/7

zaterdag 28 oktober 2017

De leerlingen van groep 5/7 zijn op vrijdagmiddag 27 oktober op bezoek geweest bij Paleis het Loo. Ze kregen daar een tuinrondleiding met allerlei opdrachten. Groep 5 en groep 7 kregen apart les. De kinderen leerden veel over de geschiedenis van ’t Loo. Het paleis is in 1686 gebouw en Stadhouder Willem 3 met zijn vrouw Marie Stuart waren de eerste bewoners van het Paleis. De tuin is gespiegeld, d.w.z. dat de linker – en rechterkant van de tuin bijna hetzelfde is. Er zijn veel fonteinen in de tuin te bewonderen die er vroeger ook waren, ondanks het feit dat er toen geen elektriciteit was. Het water kwam van Hoog Soeren dat 80 meter hoger ligt dan de paleistuinen. Het water werd door steeds smaller wordende buizen geleid, waardoor het uit de grond spoot!! Het was weer een zeer leerzame middag! Alle rijouders, bij deze, nog bedankt voor het rijden!!

Bekijk hier het fotoalbum.