Robotica groep 7/8

maandag 13 februari 2023

Wij zijn vrijdag 3 februari bij TechnoDiscovery geweest. De voorafgaande 3 weken zijn wij in de klas aan de slag geweest met “Robotica”. Zo hebben we het gehad over robots, maar ook het onderdeel programmeren kwam terug. Een aantal kinderen hebben dit ook kunnen uitproberen met de Intelino. Dat is een programmeerbare trein, die reageert op kleurencodes op de rails.
Bij TechnoDiscovery zijn we aan de slag gegaan met een programmeerbare bal; de Sphero. Door middel van een Ipad konden we deze bal van richting en kleur laten veranderen. Ook kon de bal getekende figuurtjes rollen zoals een hartje of een vierkant. Er kwamen ook nog obstakels in de baan. Daar kon je de bal onderdoor of overheen laten rollen.
De kinderen kwamen op een leuk idee om tikkertje te doen. De tikker (Sphero) had een andere kleur dan de andere ballen. Was je getikt dan moest je je bal van kleur veranderen en moest je op zoek gaan naar een andere bal die je kon tikken. Tenslotte hebben we ons bezoekje afgesloten met een potje kegelen. Ook mochten we de zenuwspiraal uitproberen. Het was een interessant uitstapje.
Na de voorjaarsvakantie zullen wij weer richting TechnoDiscovery gaan. Dan staat het onderwerp “Duurzame Energie” centraal.

Delen via