Kanjertraining

donderdag 21 december 2023

“Info-doebladen”

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen voor de kerstvakantie een “info-doeblad” mee. Wat is dit nou precies en wat is het doel hiervan? Naar aanleiding van de ouderavond van de Kanjertraining begin dit schooljaar, zijn wij nog meer van mening dat de ouderbetrokkenheid rondom de Kanjertraining van grote waarde voor ons allemaal kan zijn. Bij verschillende lessen en thema’s zijn “info-doebladen” beschikbaar om te delen met ouders. Hierin staat informatie en een doe-oefening voor thuis, over het thema dat in de les(sen) behandeld is. Zo weten jullie wat er speelt en kun je hier ook thuis op terugkomen. Dit zorgt voor een eenheid en we spreken zo allemaal dezelfde “Kanjertaal”. Graag zien wij deze info-doe bladen na de kerstvakantie weer terug. Dan kunnen wij hier tijdens een Kanjerles weer op terugkomen in de klas.

De Zilveren Weken/Winter opstartweken Na de kerstvakantie starten we ook in elke groep weer met “De Zilveren Weken”/Winter Opstartweken (Kanjertraining). De Zilveren Weken is de naam voor de periode na de kerstvakantie. Bepaalde afspraken zijn misschien wat weggezakt of zijn minder toepasselijk voor de groep gebleken. Er kunnen verschuivingen binnen of voor de groep plaats hebben gevonden. Dergelijke omstandigheden kunnen invloed op de sfeer in de groep hebben. “De Zilveren Weken periode” is bij uitstek geschikt om terug te blikken en vooruit te kijken. Deze weken staan in het teken van meer doen van wat werkt en dat wat niet werkt anders te doen of achterwege te laten. Op het gelegde fundament in “De Gouden Weken” aan de start van het schooljaar wordt nu verder doorgebouwd. “De Zilveren Weken” zit boordevol nieuwe spelvormen, evaluatievormen, coöperatieve werkvormen en energizers. De werkvormen passen bij de meest recente inzichten uit de theorie en wetenschap, vertaald naar de onderwijspraktijk.

Kortom een frisse start zo in het nieuwe jaar 2024. De kinderen zijn altijd erg enthousiast over deze werkvormen en we zullen er zo af en toe een aantal met jullie delen.

Delen via